Welcome To My Homepage Velekinca Gjilan

Faqja parë  Velekinca Natyra Gjilan Mergata Shqiptare Poezi Shqipë Gjuha Shqipe  Dardania Kosova ilirët Leka i Madhë Hundëzakët Deltar ilir Çamëria  Epiri Etrusket Arvanitët Pellazgët Pelasget Atlantis Atlantida Kafshët  Evolut Loja Shahut Contact Blog

Një komb
një flamurë
një gjuhë.Vend i Lekës  ose  Velekinca  gjindet në rrethinën  e qytetit Gjilanit, Kosovë.
Leka´s place   or    Velekinca  lies periphery of the city of Gjilan, Kosovo.
Lekaplatz      oder  Velekinca  liegt im Umgebung der Stadt Gjilan, Kosovo.
Luogo  Leka    o     Velekinca  trova  periferia della citt
á di  Gjilan, Kosovo. 
Leka   lieu      ou     Velekinca réside périphérie de la ville de Gjilan, au Kosovo. 
手をつ けの場所や    Velekinca  はグニラネ 、コソボの  町の周囲に  位置し  ています

 Velekinca gjendët në rrethinën e Gjilanit, Kosovë.
 Fshati shtrihet në  jug-lindje të Kosovës në rrugën për Preshevë,
 rreth 4 kilometra larg qendrës së qytetit të Gjilanit.

 


Velekinca  është  ndër Vendbanimet me të Vjetra në Komunen e Gjilanit.
Velekinca  e Vjetër nuk dihet se kur është formue si Vendbanim, ka gjurmë të ilirëve,
iliro-dardan
ëve,  sipas gojëdhënave të ruajtur në popull thuhet se Velekinca ka qenë 
qytet dhe se i takon fisit bytyq. 


Karateristik
ë e veçantë  është  se Velekinca  përbëhet nga:

         1.  Velekinca e  Ul
ët          ose      Velekinca  e Vjetër.
         2.  Velekinca e  Epërme   ose       Migrantët / Muhagjerët.

 

 

1. Në Velekincën  e  Vjetër  të gjithë janë vendasë dhe kanë një gjaku dhe një fisi.  Smile

2.  Në Velekincën  e Epërme janë vendosur  fise të ndryshme.    Smile    Frown  Undecided  Embarassed  Laughing 

 

Lagjja e Epërme  është formue  rreth viteve  - 50 e tutje. 

Migrantët 
 kanë qenë të detyruar,  ose  për arsyje më të ndryshme i kanë  lëshuar  trojët e veta  dhe  kanë migruar në kohët e ndryshme  dhe  janë vendosur në Velekincë e Epërme. 

Në Velekincën e Epërme  kanë  migruar  më shumë nga rajoni i Gjilanit , Kamenicës, Preshevës,  Bujanofcit , Medvegjës  etj. ___________________________________________________________________________________

  *Emri  Muhaxhirë   rrjedhë nga  arabishtja مهاجر‎,  muhāǧir , që  në gjuhën shqipe  do të  thotë migrues.

 

 

    Migrantë  janë ata  njerëz  që lëvizin  nga një vendbanim në vendbanim tjetër.   
    Emigrantë  janë ata  njerëz  që lëshojnë atdheun për një kohë të gjatë.
 
_____________________________________
_____________________

 

Kliko në foto,  nëse  dëshironë  me pae foton me të madhe të Velekincës.

Te LajSAT

Velekince Weather - http://www.accuweather.com/en/xk/velekince/1559699/weather-forecast/1559699


Click here for Myspace Layouts


Click here for Myspace Layouts


Click here for Myspace Layouts

https://youtube.com/shorts/NdOe71Hbdv4?feature=share