Photo 3

Faqja parë  Velekinca Natyra Gjilan Mergata Shqiptare Poezi Shqipë Gjuha Shqipe  Dardania Kosova ilirët Leka i Madhë Hundëzakët Deltar ilir Çamëria  Epiri Etrusket Arvanitët Pellazgët Pelasget Atlantis Atlantida Kafshët  Evolut Loja Shahut Contact Blog


                                                 Natyra është Art i Perëndisë

 Natyra është    Art i    Zotit. 
 
Natur    ist die Kunst Gottes.
  Nature is   the Art of God.
La natura è l'arte di Dio.
La nature est l'art de Dieu.

Natyra
 do të thotë çdo gjë që nuk është krijuar nga njeriu.

A  keni  gjetur koha për të  shpenzuar natyrë  të  jetë një përvojë e thellë e shërimit.  Ajri që rrjedh nëpër pemë  ka një cilësi të spastrimit që ndikon me trupë.  Pemët në tokë janë ashensor i imagjinatës  që të ngritë në një vend të lartë. Kështu  gjithmonë  lëni të rifreskohen, gjeni motivim në natyrë,  udhëtoni ne natyre  shpenzoni  pak kohe  me bukuritë e natyrës. Gëzojeni frymëzimet nga natyra.

Pasi ju keni  konsumuar  atë  që  ka në  tregti/biznes, politikë, festë e kështu me  radhë, dhe nuk keni gjetur asnjë nga këto  më  te kenaqur apo te perhershme, dhe qe mbetet.  Pra  provoni NATYREN se  ajo ëshë  qe mbetet perherë.


Natyra është një ide e kolektive, dhe, edhe pse esenca e saj ekzistojnë objekt në çdo individ e specieve, kurrë nuk mund të jetoj në përsosjen e tij një të vetme.

Ndjehen  optimist për një të ardhme të ndritshme për njeriun, nëse ai ka kaluar pak kohë që provojnë se ai mund jashtë natyrës  dhe provon më shumë  ëmbëlsi e natyres dhe duke respektuar vjetërsi e saj.


Asgjë nuk është më e bukur se të qenët i këndshëm të pyjeve para lindjes së diellit.

Në të gjitha gjërat e natyrës ka diçka te mrekullueshme. Aristoteli.

Donner 

"Forca e gravitetit shpjegon mocionet e planetëve, por nuk mund të shpjegojë vendos në lëvizje planetët."  Isaac Newton


"Për të shpjeguar gjithë natyra është shumë e vështirë një detyrë për çdo njeri  një apo edhe për çdo moshë një të tillë.
Kjo shumë më të mirë për të bërë pak me siguri dhe e lënë pjesën tjetër për të tjerët vijnë pas sesa për të shpjeguar të gjitha gjërat me hamendje  pa e bërë të sigurt ndonjë gjë. "   Isaac Newton

Sa e çuditshme që natyra nuk çudit, përkundrazi vetëm të mahnit.

Ata që mbjellë pemë, edhe pse ai e di se ai kurrë nuk do të ulen  hijen e tyre,  
ai ka
filluar
 të paktën për të kuptuar kuptimin e jetës. F.M.N  26.07.2013

Photo

Parku

Në qoftë se shoqëria vazhdon në këtë mënyrë, është e mundur  disa vjet nuk do të ketë  asgjë, nuk do ketë një fije bari as nuk do të ketë  pemëCry  26- 07- 2013 Frown
Unë
dua të mendoj se e natyrës si një stacion transmetimi të pakufizuar, nëpërmjet të cilave Zoti na flet çdo orë,  ne vetëm do të akorduar. George
Washington

Asgjë  natyrën s´është e rastësishme. Diçka do të ndodhë vetëm për shkak paplotsueshmërisë e njohurive tona. Baruch deSpinoza.

 
Natyra shkon mënyrën e saj dhe të gjithë që të na duket një përjashtim është me të vërtetë në bazë të rendit. Johann Wolfgang von Goethe.

Lule janë fjalë të bukura dhe hieroglifet e natyrën me të cilën ajo i sugjeron na si ata na duan. Johann Wolfgang von
Goethe 

Shikoni thellë në natyrën, dhe atëherë ju do të kuptoni më mirë gjithçka. Albert Einstein. Ne jetojmë  një moshë të rrezikshme. Njeri e kontrollen natyrën, përpara se të mësoipër të kontrolluar veten e tij. Albert Schweitzer.


Një libër është një krijesë e brishtë, ajo vuan veshin e kohës, ajo ka frikë brejtësve, elementet dhe duart i ngathët. kështu që bibliotekarin e mbron e librave jo vetëm ndaj njerëzve por edhe ndaj natyrës dhe i kushton jetën e tij në këtë luftë me forcat e harresës. Umberto Eco

Çdo gjë është kundër natyrën,  afat të gjatë nuk mund të zgjasë. Charles Darwin


Natyra është i paepur dhe i pandryshueshëm, dhe është indiferent nëse shkaqet e fshehur dhe llojet e veprimeve të tyre janë të kuptueshme për njeriun apo jo. GalileoGalilei.


Njeriu i arsimuar është leja saktësinë më tej, se si korrespondon me natyrën e gjërat. Aristoteli


Lumturia
 i përket atyre  të kënaqë vetveten. Për të gjitha burimet e jashtme e lumturi dhe  kënaqësi janë, nga natyra e tyre, subjekt i shumë të pasigurtë, i vështirë, dhe shanse rrufeshëm. Arthur Schopenhauer.Sëmundjeve të na goditur nga kaltër, por të zhvilluar nga mëkatet e përditshme kundërnatyrën. Kur ata kanë akumuluar, ata shpërthen papritur. Hipokrati


Lumturia i përket atyre  të kënaqë vetveten. Për të gjitha burimet e jashtme e lumturi dhe kënaqësi janë, nga natyra e tyre, subjekt i shumë të pasigurtë, i vështirë, dhe shans i rrufeshëm. Arthur Schopenhauer.


Natyra nuk na mashtron. Ne jemi gjithmonë, ne e gënjejmë vetveten. Jean-JacquesRoussea.


Natyra nuk bene hajgare, ajo është gjithmonë e vërtetë, ajo është gjithmonë e drejtë,
dhe gabime dhe gabimet janë gjithmonë njerëzit e Johann Wolfgang von Goethe.

Kaltërsia
 e bukur  ajrit e shkaktuara nga errësira  qëndron pas tij. Leonardo da Vinci.


Orienti veten  yjeve, por gëzohet me lule nga buzë te rruges.
VoltaireNatyra dhe muzikë mund të prekin  të lëvizë, ngushëllon dhe  forcon  dhe keshtu na çojnë në rrënjët,    përtej veten dhe  veten. Elss Pannek

Sample Photo 7

Brief Description

Sample Photo 8

Brief Description